Siap-siap, handphone Androidmu iso ngerti basa Jawa!

May 23, 2016
1159 Views

Jaman saiki handphone wis dadi kebutuhan pokok, kabeh uwong podho duwe dewe-dewe. Pancen manfaate handphone wis ora mung dinggo telpon karo SMS, wis akeh aplikasi sing bakal nggampangne aktivitas sak bendinane. Contone, nyegat ojek ora usah ngenteni enggok-enggokan. Cukup nganggo handphone, ojek pesenanmu wis teko ngarep omah.

Kabar teka Kompas Tekno, saiki Google nglirik kampus Universitas Gajah Mada (UGM), Yogyakarta kanggo gawe mesin sing iso sinau basa Jawa. Iki bagian teka proyek penelitian Google, Project Unison, lek proyeke sukses, awakmu bakal iso nggunakne fitur text-to-speech Google.

Google sadar peluange gawe proyek iki cukup menjanjikan, soale sing nganggo basa Jawa ning Indonesia akehe 80 juta uwong. Pingine saka 80 juta uwong iso ngerasakne manfaate.

Mugo-mugo Unison Project nganggo boso Jowo iso cepet rampung lan iso digunakne ning handphone Androidmu. Wis siap nganggo boso Jowo?

Gak ngerti sama bahasa Jawa di atas? Nanti coba aja pakai fitur barunya Google.

 

Share your thoughts

You may be interested

Kreator Spongebob meninggal, netizen Indonesia bikin meme pengajian
Viral
0 shares26248 views
Viral
0 shares26248 views

Kreator Spongebob meninggal, netizen Indonesia bikin meme pengajian

Batok.co - Nov 30, 2018

Selamat jalan Stephen Hillenburg.

Nyebrangin papan, motornya selamat orangnya nyebur (video)
Viral
0 shares7204 views
Viral
0 shares7204 views

Nyebrangin papan, motornya selamat orangnya nyebur (video)

Batok.co - Nov 29, 2018

“Ngapa lu loncat lontong!”